Universal och effektivt

Stationärt brandbekämpningssystem (FFFS) med One Seven tryckluft skum (CAF) kan skydda dina lokaler, utrymmen och delar med ett system för all brandbelastning och bränsle.

Detta innebär att fasta och flytande bränslen kan hanteras av en och samma system.

Genom att påföra ett tunt, homogent och stabilt skikt av släckskum på alla horisontella och vertikala ytbränder och därigenom kommer källan till att branden avger värme och rök släckas omedelbart (knock-down).

Kostnader och miljö

Ett One Seven FFFS är alltid en skräddarsydd lösning för dina behov – för att ge dig bästa lösning och kostnadseffektiv.

One Seven släcksystem kan när som helst enkelt anpassas till förändringar i dina anläggningar och krav – de grundläggande komponenterna förblir densamma och kommer inte att behöva bytas ut eller förändras.

Internationella  föreskrifter och standarder som ISO 7076-5 eller NFPA 11 intygar att CAFS med en minsta påföringshastighet så låg som 1,63 l/min/kvm (lika med mm/min) för opolära vätskor och 2,3 l/min/kvm för polära vätskor med påförningstid ner till 5 minuter. Allmänt känd sprinklerskydd kommer att kräva ett minimum av 5 mm/min upp till 30 mm/min för industriella tillämpningar (faktor 3-18).

Skum & miljö

Fakta: Skum är ingenting vi vill sprida vårdslös i vår miljö.

Men: Vi vill bekämpa bränder så fort som möjligt för att stoppa utsläpp av rök och gaser och, naturligtvis, säkra liv och värdesaker. Vi vill också säkerställa vårt dricksvatten eftersom det är vår viktigaste källa till liv.

Vårt mål: Att bränder stoppas så snabbt och effektivt som möjligt med så lite vatten som möjligt – gör det innan branden växer utom kontroll.

Vår lösning: One-Seven CAFS med skuminblandning så låg som 0,5 % och med fluorfritt skumkoncentrat!

Etablerad & beprövad

Vi kan erbjuda lösningar med One Seven FM-godkända Stored-Energy-Systems och standard FFFS med en VdS-godkännande pågår (förväntas under 2016).

One Seven har mer än 60 stationära referenser över hela världen som visar deras tillförlitlighet varje dag. Mer än 2000 One Seven system på brandkår och räddningstjänster över hela världen: från Brasilien, Europa och Arabemiraten till Kina.

Varje brand är en utmaning och en test för effektiviteten. I pågående forskningsprojekt har vi framgångsrikt uppfyllt över 1000 verkliga brandtester från småskalig till verklig skala bränder, till exempel Runehamartunneltest redan 2005 med brandbelastning på upp till ”riktiga” 160MW.